Tilakohteet kutsuvat

Olet täällä

 

Tilakohteet kutsuvat

Peltopäivän yhteydessä on myös kohteita, joille voi poiketa näyttelyn jälkeen katsomaan ja keskustelemaan viljelystä. Tilakohteet aukenevat kello 14.

 

Tattarin luomutila sijaitsee Myrskylässä

- Tattari tila, Koukjärventie 119, Myrskylä
 
- Tapio Anttila ja Mira Ruotsalainen
 
- Viljelty ala: 365 ha
 
- Avoinna vierailijoille klo 14 - 18
 
Tattarin tilalla on pitkä kokemus luomuviljelystä. Pelloilla viljellään syys- ja kevätvehnää sekä kauraa. Luomuviljelyyn panostetaan ja siitä saadaan hyviä satoja. Keskisadot ovat samantasoisia kuin alueen keskisadot tavanomaisessa tuotannossa. Tilalla on otettu käyttöön uusinta tekniikkaa. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskus Paimiossa

 
- ​​Meltolantie 30, 21510 Hevonpää
- Avoinna vierailijoille klo 14 - 16
- Ryhmien ilmoittautumiset Susanna Muurinen 050 438 6191
 
Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskuksen tutkimusohjelmassa on harso-, lannoitus-, kasvinsuojelu-, muokkaus- ja biohiilikokeita. Ruutumäärältään laajimmat ovat lajikekokeet. Paimiossa voitkin nähdä kaikki nykyiset ja markkinoille tulevat sokerijuurikaslajikkeet vierekkäin ruuduilla.
 
Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskuksessa on muokkaus- ja viljelykiertokokeita, joista saat tietoa ja hyviä ideoita omalle tilalle, vaikka sokerijuurikkaan viljely ei olisikaan vielä mielessä. Vertailussa on juurikkaan viljelyä suorakylvettyyn, kevytmuokattuun ja kynnettyyn maahan. Viljelykiertokokeissa on juurikkaan välikasveina viljoja, hernettä, öljykasveja ja nurmea. Kokeessa on myös rakennekalkki, joka parantaa maanrakennetta pysyvästi. Rakennekalkilla käsitellystä pellosta osa on kynnetty ja osa on jätetty sängelle.
 
 
 

 

 

 

- - - - -

 

Västankvarnin tila avaa ovensa

 
- Västakvarnin tila, Inkoo
- Viljelty ala: 250 ha
- Tuotanto: maidontuotanto
 
Peltopäivä järjestetään Västankvarnin tilalla Inkoossa. Tilalla on monenlaista toimintaa, muun muassa koeviljelyä, maidontuotantoa ja kasvinviljelyä. 
 
Tilalla on tänä vuonna viljelyksessä yhteensä 11 000 ruutua. Tila on toimiva maatila, jonka päätuotantosuunta on maito. Viljelyssä on noin 250 hehtaaria ensisijaisesti lypsykarjan rehuksi, mutta myös esimerkiksi syysvehnää, ruista sekä syysrapsia.
 
Tilalla on noin 120 lypsävää vuonna 2014 rakennetussa pihattonavetassa. Kahden lypsyrobotin pihattoon pääsee tutustumaan klo 11 ja 13. Kuvia pihatosta Facebookissa www.facebook.com/vastankvarngad/photos/