Miten torjut rikat kerääjäkasveista?

Olet täällä

 

Oikeat aineet ja käyttöajankohta ovat ratkaisevia tekijöitä kasvinsuojelun tehokkuudessa. Peltopäivän esittelyruuduilla pääset näkemään, mikä vaikutus rikka- ja tautitorjunnalla on kevätviljalajikkeisiin, kun lajikekoekentällä ovat rinnakkain käsittelemätön ja käsitelty ruutu.

 

Kerääjäkasvit kiinnostavat, mutta päänvaivaa aiheuttaa se, miten pellon rikkakasvit saadaan kuriin. Luonnonvarakeskus yhteistyössä UusiRaHa-hankkeen kanssa esittelevät yhtätoista ohran aluskasviksi kylvettyä kasvilajia kerääjäkasveina. Näyteruudut osoittavat, miten kasvit kilpailutilanteessa pääkasvin kanssa toimivat. Lisäksi havainnollistetaan kahden rikkakasvien torjunta-aineen vaikutus näihin kerääjäkasveihin.

 

Näytteilleasettajien esittelyruuduilla on kasvustokäsittelyinä nähtävissä myös lehtilannoituksen vaikutuksia. Hankkija ja K-maatalous esittelevät omat viljelyohjelmansa.

 

Vertaile suuttimia

 

Peltopäivässä voi konkreettisesti tutustua, millainen suutin vaaditaan eri kasvinsuojeluaineiden vesistörajoituksissa ja millaisen pisaran ja ruiskutustuloksen suutin saa aikaiseksi. Uusia vesistörajoituksia suutinvalintoineen on noudatettava tästä kasvukaudesta alkaen. Kasvinsuojelun suutinten testaukseen soveltuva penkki on ProAgrian osastolla.